skip to main |
skip to sidebar
Bahan-bahannye:-
- Secekak pucuk ubi
- Pucuk Kaduk - 4 helai
- Daun kunyit - 6 helai
- Daun pucuk labu
- 4 btg serai -tumbuk
- Cili api (nak pedas buh banyak)
- Kunyit hidup - sebesar ibu jari
- 30 gm ikan bilis
- Santan - 1 biji kelapa
- Tempoyak - 2 senduk besar
- Petai - 4 papan ambil isi aje.
- Garam.
Cara-cara
- Pucuk ubi,daun kaduk,daun kunyit dan daun labu racik macam bunga rampai.
- Cli api dan kunyit hidup tumbuk lumat. Masukkan ikan bilis dan tumbuk agak2 kasar sedikit
- Masukkan semua bahan tumbuk dlm kuali termasuk serai,bahan diracik,santan,tempoyak,petai dan garam. Gaul sehingga rata.
- Masak dan kalau boleh kuahnya tidak pekat dan tidak cair (agak-agak)
0 comments:
Post a Comment