BAHAN UNTUK INTI DAGING
- 2 cawan daging kisar
- 1 camca besar rempah daging ( bancuh dgn sedikit air )
- 1 labu bawang besar * Dipotong dadu
- Garam secukup rasa
- 2 cawan tepung gandum
- 3 1/2 cawan santan
- 1 butir telur
- Pewarna kuning
- Sedikit garam
Cara-cara
- Tumis bawang dan rempah kari hingga naik minyak.
- Masukkan daging kisar. Tambah air dan masak hingga daging empuk.
- Masukkan sedikit garam. Kacau hingga kering.
- Masukkan bahan bater dalam blender dan kisar hingga sebati
- Masukkan bahan bater dalam acuan sehingga agak2 penuh dan masukkan sedikit daging tadi.
- Tutup hingga kuih masak.Keluarkan dari acuan dan hidang. Kalau nak yang manis tu cuma letak gula je sesudu atas bater.
0 comments:
Post a Comment