Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis Sarawak ni hubby beli kat Sarawak. Dalam banyak2 yang ni je tak manis sangat dan sedap. Ada biskut kat dalam dia. Nama dia Fantasi dan owner dia Mira Cake House. Yang ni resepi kek lapis sarawak yang biasa bukan macam gambar di atas ye. Ni copy kat internet.

Bahan2nye:-

10 biji telur
16Oz butter
250g gula
300g tepung gandum
1 tin susu manis
1 paket serbuk santan
1 sudu teh esen vanilla
1 susu besar ovalette

Cara-caranya:-

Pukul mentega dan susu hingga kaler putih. 
Dalam bekas satu lagi pukul telur,gula dan ovalette hingga kembang dan satukan dengan bancuhan tadi. 
 Kemudian masukkan santan, tepung dan esen vanilla pukul lagi hingga kembang. 
Asingkan kepada 8 bahagian dengan pelbagai kaler yang anda suka.
Bakar lapisan pertama dan bila hampir masak letak lapisan ke dua sampai habis

0 comments:

Post a Comment