Sup Daging+Perut+Paru


Bahan-bahannye:-

  • 300gm daging/perut/paru-dipotong nipis
  • 3 biji bawang merah-ditumbuk
  • 2 ulas bawang putih-ditumbuk
  • 1 batang serai-dititik
  • 2 1/2 sudu besar serbuk rempah sup
  • 1 sudu besar serbuk kurma
  • 1 in halia-ditumbuk
  • 3 cawan air
  • Minyak secukupnya
  • Garam
  • Daun Sup 

Cara-caranye:-

  1. Tumis serai, bawang merah, bawang putih dan halia yg ditumbuk. Masukkan rempah sup dan rempah kurma bersama sedikit air. biar naik baunya.
  2. Masukkan air. Bila mendidih, masukkan daging dan masukkan bahan lain seperti tomato/carrot/kentang.Masukkan garam secukup rasa. 

0 comments:

Post a Comment